Νεκροταφείο : ο "ενδιάμεσος" τόπος - Πετσατόδη, Ελισάβετ
[Ένα νεκροταφείο, στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα ορθόδοξο κοιμητήριο, ο τόπος όπου φιλοξενούνται οι ψυχές όταν βρίσκονται στη "μέση κατάσταση", φιλοξενείται σε ένα τόπο με ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά, στο όριο της πόλης, μεταξύ φυσικού και αστικού τοπίου, έχοντας και ο ίδιος ως ανενεργό λατομείο τον ενδιάμεσο χαρακτήρα ενός νεκρού τόπου ημιδιαμορφωμένου, ενός τοπίου φυσικού που έχει υποστεί όμως στο παρελθόν την ανθρώπινη επέμβαση και τώρα αναμένει τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του. Στο 1ο στάδιο της διπλωματικής αυτής εργασίας γίνεται μία προσπάθεια να εντοπιστούν εκείνα τα χαρακτηριστικά των κοινωνιών που επηρεάζουν κάθε φορά το νεκροταφειακό σχεδιασμό μέσα στους αιώνες και σε διαφορετικούς τόπους.. αναδεικνύονται τα δομικά χαρακτηριστικά του και οργανώνεται η λειτουργία που έχει επιλεγεί βασισμένη σε μια απλή αλλά θεμελιώδη λειτουργία.]