Αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Καισαριανή - Δελαγραμμάτικας, Θοδωρής
[Η περιοχή μελέτης μας βρίσκεται στην Καισαριανή, στα "πλινθόκτιστα", με τα χαρακτηριστικά Ο.Τ. με τους κοινόχρηστους ακάλυπτους σε σχήμα Η. Τα "πλινθόκτιστα", που ως τώρα επέζησαν από τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση, εγκαταλείπονται και αντικαθίστανται απο μεγάλες πολυκατοικίες (ακόμα και 8 ορόφων) αλλοιώνοντας δραματικά την φυσιογνωμία της περιοχής, η οποία μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να γίνει άλλη μια "πηγμένη" κεντρική περιοχή κατοικίας..Επιλύεται δε στο χαρακτηριστικό στενόμακρο οικόπεδο της περιοχής (4.5 x 18), προσπαθώντας να διατηρήσουμε κάποιες από τις ποιότητες των πλινθοκτίστων, ενώ οι δρόμοι μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας και διαμορφώνονται με στόχο να βοηθήσουν στην διατήρηση της κοινωνικότητας του δρόμου.]