Αρχιτεκτονική σχολή στο Βόλο - Λεονάρδος - Μουρέλλος, Εμμανουήλ
[Το Campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Βόλου, σε μία πρώην βιομηχανική ζώνη. Βορειοανατολικά βλέπει στο όρος Πήλιο και δυτικά στο όρος Οθρυς, ενώ νότια βλέπει στον Παγασητικό κόλπο. Στην ανατολική πλευρά του υπάρχει η συνοικία "Τα Παλιά", μια υπό ανάπτυξη ζώνη του Βόλου. Η κεντρική ιδέα της σύνθεσης είναι ένα σύστημα που αποτελείται από έναν κεντρικό ημιυπαίθριο χώρο πολλαπλών λειτουργιών και τέσσερις αυτόνομους όγκους που οργανώνονται κατά μήκος ενός κόκκινου τοίχου-σημείου αναφοράς μέσα στο κτίριο. Η βασική είσοδος στη σχολή γίνεται από έναν υπέργειο διάδρομο που διασχίζει το κτίριο ξεκινώντας από τη συνοικία "Τα Παλιά", περνώντας μέσα από τον χείμαρρο και καταλήγοντας στο μεγάλο αμφιθέατρο της σχολής. Οι τέσσερις όγκοι είναι ο όγκος των σχεδιαστηρίων, ο όγκος με τα καμαρίνια, ο όγκος των τομέων με τα διοικητικά και ο όγκος του αμφιθεάτρου. Οι υπόλοιποι χώροι της σχολής οργανώνονται κάτω από τις πτυχώσεις του επιπέδου 0.00.]