Πανεπιστημιακή λέσχη στα Εξάρχεια - Κολτσίδας, Γεώργιος
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία μιας πανεπιστημιακής λέσχης στα Εξάρχεια. Το κίνητρο για την εκπόνηση αυτής της διπλωματικής είναι η έλλειψη πανεπιστημιακής λέσχης σε μια περιοχή όπως το κέντρο που σφύζει από νεολαία και φοιτητές, αφού στην περιοχή φιλοξενούνται πολλές από τις πιο ιστορικές σχολές. Το οικόπεδο είναι 1724 τ.μ. με Σ.Δ. 3.2, και Π.Κ. 70 . Βλέπει σε τρεις δρόμους, Χ.Τρικούπη, Ναβαρίνου, Ζ.Πηγής και έχει διαφορά στάθμης 2,50 μέτρα, με την ψηλότερη στην Χ.Τρικούπη. Υπάρχει ταύτιση ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής, γεγονός που κάνει υποχρεωτικές τις στοές, χαρακτηριστικό της γύρω περιοχής. Το κτίριο έχει δύο ενότητες, η πρώτη με χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων (μουσικό τμήμα, χορευτικό τμήμα, θεατρικό τμήμα, κινηματογραφικό τμήμα), και η δεύτερη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (αναγνωστήριο-βιβλιοθήκη, διδασκαλία ξένων γλωσσών). Κέντρο των δύο παραπάνω ενοτήτων αποτελεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Οι βασικές παραδοχές που έγιναν ήταν ο χειρισμός του υπαίθριου χώρου, το αστικό μέτωπο στην Χ.Τρικούπη..ο υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος.]