Δημιουργικό κέντρο φωτογραφίας στο Βερολίνο - Λιόκαλος, Σταύρος
[Το πρότζεκτ τοποθετείται στο βορειότερο άκρο της Friedrichstrasse του Βερολίνου, στο κενό οικόπεδο που άφησε το παλιό εμπορικό κέντρο FriedrichstadtPassagen. Ως περιβάλλον του οικοπέδου αναγνωρίζεται α) η γειτονιά Spandauer Vorstadt με την έντονη ανάπλαση που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων και β) η τεράστια οδός Friedrichstrasse με τους δραματικά διαφορετικούς χαρακτήρες που φιλοξενεί στην ραχοκοκκαλιά της. Στο σημείο αυτό εισάγω έναν (ακόμη) πολιτιστικό χώρο με έναν κάπως διαφορετικό χαρακτήρα, στοχεύοντας περισσότερο σε ένα δημόσιο και ανοιχτό χώρο πολιτισμού παρά σε ένα μουσείο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή, τόσο σε προγραμματικό όσο και σε συνθετικό επίπεδο στον σχεδιασμό χώρων που θα λειτουργήσουν σε αδιαίρετη ενότητα με το αστικό τους περιβάλλον. Το κέντρο φωτογραφίας θεωρείται σαν ένα μέρος μιας διπολικής κατάστασης που δημιουργείται μεταξύ αυτού και του πολιτιστικού χώρου Tacheles με το οποίο γειτονεύει και τα οποία επιχειρείται να ενώσουν τις λειτουργίες τους με την διαμόρφωση του υπαιθρίου χώρου ανάμεσά τους, ως δημόσια αστική πλατεία.]