Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών - Μουσά, Μυριάνθη
[Το θέατρο ως θεσμός στην εποχή του θεάματος, που κυριαρχεί η "εικόνα" και η έννοια του ηθοποιού (ήθος+ποιώ) επισκιάζεται από αυτή του "σταρ", χρειάζεται να αποκατασταθεί. Η θεσμοθέτηση θεατρικής παιδείας σε πανεπιστημιακό επίπεδο επηρεάζει ευμενώς τη θεατρική ζωή του τόπου, σταθεροποιώντας αξιοκρατικά μέτρα και σταθμά ώστε να μετριάζονται φαινόμενα πρόσκαιρου ενθουσιασμού, πνευματικής μόδας, ξενολατρίας ή ξενοφοβίας. Με τη δημιουργία ανεξάρτητου κτιρίου ενισχύεται η θεατρική μόρφωση. Δημιουργείται άνεση χώρου για τη σωστή διεξαγωγή των μαθημάτων του τμήματος και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών με συναφείς δραστηριότητες. Καλύπτεται η ανάγκη της Πανεπιστημιούπολης για χώρους εκδηλώσεων ώστε να συσπειρωθεί αρχικά η ίδια και τελικά να διευκολυνθεί η κοινωνική και πολιτισμική ανταλλαγή πόλης-πανεπιστημίου..Επιδιώκεται η αυτοσυγκέντρωση και όχι η απομόνωση. Στόχος ήταν η αναγνωσιμότητα των χώρων, η δυνατότητα προσανατολισμού σε αυτόν και η ευελιξία ώστε να μπορεί να αλλάξει λειτουργίες καλύπτοντας μελλοντικές χρήσεις.]