Δημοτικό σχολείο στο Χαλάνδρι - Αθανασοπούλου, Χαρίκλεια
[Το οικόπεδο βρίσκεται στο Δήμο Χαλανδρίου. Μέσα στις αρχικές προθέσεις ήταν η δημιουργία ενός χώρου ανοικτού στην κοινότητα, στον οποίο θα κυριαρχεί το φυσικό στοιχείο. Το βασικό συνθετικό στοιχείο είναι ένας τοίχος ο οποίος ακολουθεί τη χάραξη του οικοπέδου, δημιουργώντας μέτωπο στο Βορρά και στην όχληση του δρόμου. Ο τοίχος παραλαμβάνει όλες τις κινήσεις με μορφή ραχοκοκαλιάς που φέρνει εκατέρωθεν τις τάξεις και τα εργαστήρια. Για την ενοποίηση της σύνθεσης τοποθετείται στέγαστρο που ακολουθεί τη χάραξη του τοίχου ενισχύοντας τη σύνδεση με τον απέναντι πολυλειτουργικό χώρο. Διόροφοι όγκοι σχήματος Π συντίθενται ανά δύο με ενδιάμεσους χώρους εκτόνωσης-καθιστικού, δημιουργώντας τρεις μονάδες τάξεων παράλληλες στον τοίχο. Μια β' περιοχή αντίστοιχη της α', που ορίζεται από τον τοίχο, δημιουργείται με την τοποθέτηση συμμετρικά ενός δεύτερου τοίχου που παραλαμβάνει τις βοηθητικές λειτουργίες της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σχήματος Π. Οι περιοχές αυτές συνδέονται πιο κεντρικά με έναν καθαρό άξονα κίνησης, ο οποίος διαχωρίζει τις πιο δημόσιες..στο κτισμένο χώρο.]