Η αναίρεση της ιδιωτικότητας στην κατοικία - Δανηλάτου, Μαρία
[Η δομή και η οργάνωση της κατοικίας διαχρονικά μεταβάλλονται, ακολουθώντας την αλλαγή των κοινωνικών σχέσεων αλλά και των αντιλήψεων για το δημόσιο και το ιδιωτικό. Η ιδιωτική κατοικία αποτελεί το περιβάλλον που δημιούργησε ο άνθρωπος για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Ωστόσο το χαρακτηριστικό το οποίο επηρεάζει την εξέλιξή της είναι η ίδια η ιδιωτικότητα.. Στη σημερινή εποχή το σπίτι καλείται να συνθέσει ετερόκλητες επιθυμίες και λειτουργίες και από απλό καταφύγιο να μετατραπεί σε ένα μέσο διάρρηξης, ανίρεσης και προβολής της ιδιωτικής ζωής προς τη δημόσια. Ενώ η κατοικία στρέφεται γύρω από τον εαυτό της και προβάλλεται σαν αυτοτελές αντικείμενο στο χώρο, ταυτόχρονα η ιδιωτικότητα αναιρείται καθώς επιδιώκει να αποτελέσει κόμβοεπικοινωνίας, να ανοιχτεί στο αστικό περιβάλλον και να επιβιώσει ανάμεσα σε αντιθετικούς ρόλους και δραστηριότητες.]