Η υδάτινη εμπειρία στην πόλη : το παράδειγμα της EXPO '98 στη Λισσαβώνα - Παφίτου, Κυριακή
[Το αστικό πάρκο της EXPO '98 στη Λισσαβώνα ως προς τον υδάτινο χαρακτήρα του. Με oδηγό το δοκίμιο του Gaston Bachelard, "Το νερό και τα όνειρα", παρακολουθούμε πως ο άνθρωπος βιώνει την υδάτινη πραγματικότητα της έκθεσης. Οι σχεδιαστές της EXPO, μέσω της αρχιτεκτονικής και με εργαλεία πάντα το στοιχείο του νερού κατόρθωσαν , με έναν ιδιαίτερο τρόπο, να δημιουργήσουν ένα χώρο όπου ο χρόνος μοιάζει να σταματά, το παρόν συναντά το παρελθόν και ο άνθρωπος ονειρεύεται το μέλλον στη θέα του Τάγου και του ωκεανού.]