BCN 2004, μια πορεία σε τόπους και μη - Ξένου, Αικατερίνη
[Τη δεκαετία του '80, ο μετασχηματισμός του ανοιχτού δημοσίου χώρου στη Βαρκελώνη, έγινε ένα σημαντικό σύμβολο της επανεκτημένης δημοκρατικής ελευθερίας. Μετά από περίπου 25 χρόνια, αυτό το πείραμα με τη σημαντική αναβάθμιση του δημοσίου χώρου, είναι γενικά αποδεκτό σαν ένα μοντέλο, γνωστό ως το "μοντέλο της Βαρκελώνης". Μελετάμε την τελευταία μεγάλη επέμβαση που αφορά για ακόμη μια φορά σ'ένα διεθνές γεγονός, το φόρουμ των πολιτισμών, και επικεντρωνόμαστε στα παραδείγματα των υπαίθριων χώρων αναζητώντας τα σχεδιαστικά εργαλεία.]