Δυνάμεις Εκτροπής : μνήμη και φαντασία - Βουτσινά, Λήδα
[Επιχειρείται η προσέγγιση του μηχανισμού της ονειροπόλησης ως εργαλείου για τη συγκρότηση του απόλυτα προσωπικού, βιωμένου χώρου του ατόμου. Ξεκινώντας από το εξωτερικό ερέθισμα,γενεσιουργό αίτια της ονειροπόλησης και με αφορμή το κείμενο "Ποιητική του Χώρου" του Gaston Bachelard, ακολουθείται μια πορεία προς το εσωτερικό είναι με οδηγούς τη μνήμη και τη φαντασία για να διαπιστωθεί τελικά πως δεν πρόκειται για μια κεντρομόλο κίνηση προς ένα συμπαγή πυρήνα (την ουσία του είναι), αλλά για μια συνεχή εκτροπή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εαυτός βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, πυκνώνει και αραιώνει, γίνεται άλλοτε συμπαγής και άλλοτε διάφανος, χωρίς ποτέ να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση.]