Σχέση νέου με παλαιό στους παραδοσιακούς οικισμούς : Μάρπησσα Πάρου - Αλιπράντη, Κωνσταντίνα
[Η αναγνώριση της αξίας της ανώνυμης αρχιτεκτονικής και των παραδοσιακών οικισμών έχει ευαισθητοποιήσει τις τελευταίες δεκαετίες τους αρχιτέκτονες, το Κράτος και την κοινή γνώμη απέναντι σε ζητήματα προστασίας του δομημένου περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι προσπάθειες διατήρησης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς έρχονται αντιμέτωπες με μια πληθώρα προβλημάτων που σχετίζονται με τις κοινωνικές μεταβολές, την έλλειψη σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης, την τεράστια αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, την απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση. Η εργασία αυτή διαπραγματεύεται την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και τη σχέση νέου με παλαιό στους παραδοσιακούς οικισμούς της Πάρου, αναλύοντας το παράδειγμα της Μάρπησσας.]