Η κτιριακή επιφάνεια ως επιδερμίδα πολλών στοιβάδων - Καφταντζή, Ελένη
[Στη συγκεκριμένη μελέτη εξετάζεται ο ρόλος της της "όψης", ενώ θεωρείται προστατευτικό κέλυφος των ανθρωπίνων λειτουργιών και δράσεων από το εξωτερικό περιβάλλον και ταυτόχρονα πολιτιστική και ιδεολογική έκ-φραση της κάθε κοινωνίας και ιστορικής στιγμής. Γίνεται μια προσπάθεια χαρτογράφησης των τρόπων με τους οποίους οι κατασκευαστικές και πολιτιστικές μεταβολές των τελευταίων δεκαετιών επηρέασαν την επεξεργασία της εξωτερικής κτιριακής επιδερμίδας, με τη μελέτη να επικεντρώνεται στα διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσής της.. Τέλος, απασχολεί η σύγχρονη διαφημιστική κτιριακή επιδερμίδα, με μια ταυτόχρονη διερεύνηση του ρόλου της εικόνας της αρχιτεκτονικής ως καταναλωτικό αλλά και πολιτιστικό προϊόν.]