Z.A.C. : Paris Rive Gauche - Παπαδόπουλος, Ιωάννης
[Η διάλεξη με τίτλο Paris Rive Gauche , διαπραγματεύεται την τελευταία επιχείρηση αστικού σχεδιασμού στην πόλη του Παρισιού και πιο συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό κομμάτι αυτής σε μια έκταση γης του 13 διαμερίσματος στα όρια με τον Σηκουάνα και την περιφερειακή λεωφόρο. Στα πλαίσια λοιπόν της ανάλυσης αυτής, η διάλεξη χωρίζεται σε τρεις τομείς. Ο πρώτος αφιερώνεται στην ανάλυση της περιοχής τόσο πολεοδομικά όσο και μέσα από την ιστορική αναδρομή. Το δεύτερο κομμάτι ασχολείται σε βάθος με την επιχείρηση αναλύοντας τους φορείς, τις αρχές, τους στόχους και τα πολεοδομικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη των παραπάνω ενώ ένα τρίτο κομμάτι αφιερώνεται στις σημαντικότερες χωρικές ενότητες αυτής και στα σημαντικά κτίρια όπως τη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό υπάρχει ένα μέρος που αφιερώνεται στον προβληματισμό σχετικά με τις αναπλάσεις και τον τρόπο που μέσα από αυτές αλλάζει η εικόνα της πόλης και ειδικότερα αυτή του Παρισιού τα εδάφη του οποίου τα τελευταία χρόνια έχουν υποδεχτεί πλήθος μεγάλων αστικών σχεδιασμών.]