Βιώσιμη Αρχιτεκτονική και το παράδειγμα της βραβευμένης μελέτης του Ολυμπιακού χωριού του Δ. Παπανικολάου - Μακροπούλου, Σεβαστή
[Κάτω από τις αρχές της Βιώσιμης Αρχιτεκτονικής παρουσιάζεται το παράδειγμα της βραβευμένης μελέτης για το "Ολυμπιακό Χωριό" της Αθήνας, του Δημήτρη Παπανικολάου. Η αρχιτεκτονική ιδέα στηρίχθηκε στη διαχείριση ενός δομικού συστήματος με ευκρίνητα στοιχεία που το απαρτίζουν. Η κατασκευαστική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός βιομηχανικά παραγόμενου μηχανολογικού σκελετού, που θα επέτρεπε χωρίς πρόβλημα, την ένταξη, σε πρώτη φάση όλων των λειτουργιών που προβλέπονται για το χωριό, και σε δεύτερη τη μετατροπή του σε ένα βιώσιμο οικισμό.]