Η ελευθερία να "χάνεις" το χρόνο : προσεγγίσεις του ελεύθερου χρόνου - Στασινοπούλου, Αναστασία
[Οι προσεγγίσεις και θεωρίες του ελεύθερου χρόνου που διαμορφώνονται μέχρι '50 τοποθετούνται στη σκιά της κοινωνιολογίας της εργασίας, ενώ από το '60 γίνεται ένα σχετικά αυτόνομο κοινωνικό φαινόμενο. Από το '80 ανεξαρτητοποιείται ως ξεχωριστός κοινωνικός χρόνος. Η βίωση του χρόνου και η αναγωγή του σε ελεύθερο αφορά στην προσωπική διαχείρισή του και στην ποιότητα της ζωής, που επιλέγεται ατομικά. Η πραγματική αξία χρήσης της σχολής είναι το "χάσιμο" του χρόνου. Επεκτείνω την έννοια του ελεύθερου χρόνου πέρα από το χρονικό πλαίσιο μη υποχρεώσεων και τον εισάγω μέσα σε όλους τους κοινωνικούς χωροχρόνους, ως το ελεύθερο ενδιάμεσο, που ως έννοια και στοιχείο επηρεάζει τις συνθετικές αρχές σχεδιασμού κάθε χώρου ιδιωτικού ή δημοσίου, κλειστού ή υπαίθριου.]