Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα από το 1830 έως σήμερα - Κάλλου, Μιχαλίτσα
[Ιστορική αναδρομή του φαινομένου "τουρισμός", με μια παράλληλη ανασκόπηση των σημαντικότερων παραδειγμάτων ξενοδοχείων από το 1830 έως σήμερα. Ξεκινώντας από τα πρώτα ξενοδοχεία που χτίστηκαν στην Αθήνα, την πρωτεύουσα του νεοσύστατου κράτους της Ελλάδας, και σε άλλες πόλεις, τα οποία αναπτύσσονται στη πάροδο του χρόνου, περνάμε στα ξενοδοχεία που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου. Στη συνέχεια, στο έργο του ΕΟΤ και πιο αναλυτικά στον Α.Κωνσταντινίδη και τα "Ξενία" που σχεδιάζει για λογαριασμό του ΕΟΤ. Τελικά καταλήγουμε στις νέες διεθνοποιημένες μορφές ξενοδοχείων και συμπερασματικά μέσα από την ανάπτυξη και εξέλιξη όλων αυτών των διαφορετικών μορφών, καταλήγουμε σε προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για έναν καλύτερο τουρισμό.]