Ο δημόσιος υπαίθριος χώρος στον ιστό της πόλης. Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης - Δημοπούλου, Ελένη
[Το θέμα της διάλεξης είναι κατά πόσο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις ο δημόσιος υπαίθριος χώρος μπορεί να λειτουργεί μέσα σε μία πόλη. Διερευνώνται η έννοια της γειτονιάς, τα χαρακτηριστικά της περιοχής μελέτης καθώς και η ιστορική της εξέλιξη. Η μελέτη των δημόσιων υπαίθριων χώρων γίνεται τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο γειτονιάς. Επιχειρείται μία ομαδοποίηση των δημόσιων υπαίθριων χώρων και η κατάληξη σε κάποια συμπεράσματα πάνω στο ρόλο και τη χρήση του δημόσιου υπαίθριου χώρου.]