Ιερά οδός : πολυμορφία και όρια - Κατσιμπάρδη, Ασημίνα
[Με σημείο αναφοράς την Ιερά Οδό πραγματοποιείται μια μελέτη της εξέλιξης της Αθήνας σε ιστορικό και πολεοδομικό πλαίσιο. Μέσα από την ομαδοποίηση χαρακτηριστικών όπως οι χρήσεις γης, ο πολεοδομικός ιστός, η φυσιογνωμία του δρόμου κ.ά. προκύπτει η διαίρεσή του σε "ζώνες" με διαφορετικό χαρακτήρα, που η κάθε μια από αυτές αντιπροσωπεύει τις τάσεις εξέλιξης της πόλης σε διαφορετικούς τομείς.. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την διερεύνηση αυτών των τμημάτων της Ιεράς Οδού οδηγούν στην κατανόηση της ταυτότητας του δρόμου αλλά και της ανάπτυξης της πόλης γενικότερας.]