Σενάρια καταστροφών - Λάζαρη, Μαύρα
[Τα "σενάρια καταστροφών" εστιάζουν στη μελέτη της έννοιας της καταστροφής σαν μια εν δυνάμει διαδικασία με πολλά δυνατά τελικά αποτελέσματα και σαν μια διαδικασία μορφογενετική. Σ'αυτά τα πλαίσια η καταστροφή αποτελεί ελιγμό επιβίωσης ενός συστήματος. Εισάγεται η έννοια του "σώζομαι" ως δομή μετασχηματισμών και αναιρείται η μοναδική έννοιά του ως άθικτο σώμα. Η παύση της λειτουργίας ενός αρχιτεκτονήματος δεν ταυτίζεται με την έννοια του ερειπίου. Το κτίριο σώζεται ακόμα κι αν αποκτήσει νέο ρόλο.. Η παραδοσιακή κατοικία της Λευκάδας προτείνεται ως αναφορά για το σχεδιασμό ενός νέου κτιρίου με αντίστοιχες δυνατότητες ελιγμού και μορφογέννησης.]