Ο εγκέλαδος "σχεδιάζει".. - Μέλιου, Αλεξάνδρα
[Σκοπός της εργασίας είναι να προσδιοριστεί ο ρόλος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και γενικότερα ο ρόλος του αρχιτέκτονα στην αντισεισμική προστασία των κατασκευών. Επιδιώκεται να αναδειχθεί ότι το μη υπολογιστικό κομμάτι σχεδιασμού είναι καθοριστικό για την αντισεισμική προστασία της κατασκευής. Έτσι, μελετώνται ορισμένα θέματα που ανήκουν στο μη υπολογιστικό κομμάτι του αντισεισμικού σχεδιασμού και αφορούν κυρίως τον αρχιτέκτονα όπως: η συνολική μορφή.. ο σχεδιασμός των οικοδομικών λεπτομερειών που καθορίζει τον βαθμό προστασίας όλων των δομικών στοιχείων.]