Η έννοια του τοπόσημου - Χρυσόπουλος, Γεώργιος
[Σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και όπου κατοικεί άνθρωπος υπάρχει τουλάχιστον ένα αντικείμενο στο χώρο, το οποίο χαρακτηρίζει έναν συγκεκριμένο τόπο. Η υπάρχουσα έρευνα επικεντρώνεται σε γνωστά αρχιτεκτονήματα, τα οποία έχουν παγκόσμια εμβέλεια και αποτελούν έμβλημα πόλης ή κράτους.. Το σύστημα των στοιχείων στην αρχιτεκτονική πάντα ανανεώνεται αλλά και πάντα επαναλαμβάνεται.]