Κατοίκηση και εργασία - Κοφινάκη, Αικατερίνη
[Θέμα της διάλεξης αποτελεί η σχέση ανάμεσα στους χώρους κατοίκησης και εργασίας τόσο σε γενικότερο εννοιολογικό επίπεδο των δομημένων χώρων που τους αντιστοιχούν. Μέσω μιας ιστορικής αναδρομής εξετάζουμε κατά πόσο επηρεάζουν οι μεταβολές των όρων εργασίας τους όρους κατοίκησης. Βασικό μεθοδολογικό άξονα της εργασίας αποτελεί η αναφορά και ο σχολιασμός της θεωρίας του Μαρξ για την αλλοτρίωση. Τέλος η έρευνα παρουσιάζει κάποιες εναλλακτικές προτάσεις του παρελθόντος για τη συσχέτιση των χώρων κατοικίας και εργασίας καθώς και τη σχέση τους με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.]