Επανακατοίκηση της πόλης μέσα από τα προγράμματα αστικής οικολογίας. Το παράδειγμα του Vesterbro της Κοπεγχάγης - Γαλάζιου, Θεοδώρα
[Στην προσπάθειά μας να προσδιορίσουμε την έννοια της επανακατοίκησης στην πόλη, διακρίναμε 4 στοιχεία της πόλης που θεωρούμε ότι είναι χαρακτηριστικά μέσα στον 20ο αιώνα. Αυτά είναι το φυσικό περιβάλλον, η γειτονιά, το οικοδομικό τετράγωνο και η κατοικία. Η διερεύνηση αυτών γίνεται μέσα από το πρίσμα της αστικής οικολογίας, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Από την εξέλιξη και την αλλαγή των πόλεων στον 20ο αιώνα και μέσα από τις αστικές αναπλάσεις, με αρχές βαθιάς οικολογίας και αστικής οπικολογίας στο Vesterbro, διαπιστώνεται κατάρχάς η αλλαγή των 4 στοιχείων και τελικά ο επαναπροσιδιορισμός τους στο Vesterbro επιτυγχάνει την επανακατοίκηση της πόλης.]