Επανάχρηση στην Κύπρο - Αναστασίου, Χαράλαμπος
[Στόχος αυτής της εργασίας είναι να πληροφορήσει τον αναγνώστη για το τι συμβαίνει στην Κύπρο όσον αφορά την επανάχρηση. Αναλύονται οι κατηγορίες των κτιρίων που υφίστανται επανάχρηση, οι νέες χρήσεις που αυτές λαμβάνουν, ο βαθμός επέμβασης και σχόλια για τον τρόπο επέμβασης. Ακόμη αναζητούνται οι λόγοι που προτιμάται η διαδικασία της επανάχρησης, αναφέρονται τα χρηματοδοτικά και άλλα κίνητρα που παρέχονται από το κράτος για αποκατάσταση-επανάχρηση διατηρητέας οικοδομής, καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Για να σχηματιστεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των επεμβάσεων που γίνονται στην Κύπρο όσον αφορά την επανάχρηση κτιρίων παρουσιάζονται συγκεκριμένα παραδείγματα διαφόρων τύπων κτισμάτων σε διαφορετικές περιοχές....Τέλος παραθέτουμε τα συμπεράσματά μας και κάνουμε μια γενική αποτίμηση των επεμβάσεων που γίνονται, της έκτασης που έχει πάρει η επανάχρηση στην Κύπρο και της αποδοχης που τυγχάνει απο τους πολίτες.]