Αρχιτεκτονική ανάλυση ανεμόμυλου στο Βόρειο Αιγαίο - Δανιάς, Βασίλης
[Ο ανεμόμυλος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα εξέλιξης των αλεστικών μέσων όσον αφορά την εγκατάσταση μηχανισμών. Η παρουσία του ανεμόμυλου στον Ελλαδικό χώρο, Ιστορική 12ο ή 13ος αιώνας στη Ρόδο. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία του ανεμόμυλου είναι η ύπαρξη αρκετής αεροδύναμης σε συχνότητα και ένταση.]