Η κίνηση του φοιτητή στο χώρο - Ιερωνυμάκη, Ευγενία
[Για την καλύτερη κατανόηση του χαρακτήρα που απέκτησε η τριτοβάθμια εκπαίδευση γίνεται μία σύντομη ιστορική αναδρομή από τον 3ο αιώνα έως τις μέρες μας η οποία θίγει ζητήματα εκπαιδευτικών πρακτικών, στάσεων φοιτητών αλλά και χώρων που επικράτησαν στο παρελθόν. Στη συνέχεια το ενδιαφέρον στρέφεται στη διαδικασία αντίληψης και γνώσης του τεχνητού περιβάλλοντος μέσα από ένα νέο κλάδο, την περιβαλλοντική ψυχολογία η οποία αναλύεται στο πανεπιστημιακό χώρο και αποδυκνύεται από τρεις μελέτες αλληλεπίδρασης του χώρου στους φοιτητές. Από την ανάλυση των πρώτων Ελληνικών Πανεπιστημίων προκύπτουν συμπεράσματα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και αναλύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ και των σπουδών σ'αυτό. Η μελέτη ολοκληρώνεται με ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν στους φοιτητές Αρχιτεκτονικής και με τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις σ'αυτά, καθώς και από την κριτική ανάλυσή μου για τους χώρους του ιδρύματος.]