Βιοκλιματικός σχεδιασμός και αρχιτεκτονική - Γαλανού, Ελένη
[Η επιλογή του θέματος έγινε όταν ενημερωθήκαμε πως τα κτίρια για την ανάγκη θέρμανσης, δροσισμού και φωτισμού τους, συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα μ'αυτό, ο στόχος μας είναι να ενημερώσουμε πως ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που εξοικονομεί ενέργεια, αξιοποιώντας τις φυσικές πηγές και να κατανοήσουμε κι εμείς καλύτερα τις βασικές αρχές του. Όταν μιλάμε για αρχιτεκτονικό σχεδιασμό δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε και την ποιότητα που αυτός ορίζει. Έτσι οι βιοκλιματικές σχεδιαστικές αποφάσεις θα πρέπει να επηρεάζουν σε όλα τα επίπεδα την αρχιτεκτονική μελέτη. Στις ενότητες που περιέχονται, γίνεται η ιστορική αναδρομή, τονίζεται η αμφίδρομη σχέση μεταξύ κλίματος& κτιρίου & περνάμε στην εννοιολογική ανάλυση του αρχιτεκτονικού και έπειτα του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Στην συνέχεια γίνεται ανάλυση των διαφόρων συστημάτων που διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία ενός βιοκλιματικού κτιρίου και καταλήγουμε επικεντρώνοντας, με περιγραφή και σχολιασμό.. συμπεράσματά μας.]