Ανάπλαση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας : προσφυγικά, γήπεδο, Κουντουριώτικα - Λινάρδος, Γεώργιος
[Τα κριτήρια επιλογής της περιοχής μελέτης που περιλαμβάνεται εκατέρωθεν της Λ.Αλεξάνδρας είναι η δυναμική που ελευθερώνει η απομάκρυνση του γηπέδου και η πρόκληση που παρουσιάζεται για το σχεδιασμό της μορφής διασύνδεσης των χωρών. Η γειτνίαση της περιοχής με χώρους πρασίνου, ελεύθερους χώρους υπεροπτικού χαρακτήρα χρήσεις δημόσιας διοίκησης και εμπορίου σε συνδυασμό με το έντονο στοιχείο κατοικίας ενθαρρύνει την ήπια μορφή ανάπλασης με οικείο, ασφαλή και προσιτό χαρακτήρα στο χρήστη. Οι στόχοι της ανάπλασης είναι η σύνδεση των περιοχών ιστορικής μνήμης (προσφυγικά κουντουριώτικα) μέσω πεζοδρόμου με προοπτική σύνδεσης Λυκαβηττού-Τουρκοβούνια, η απόδοση των αθλητικών εγκ/σεων στην εκπαιδευτική κοινότητα και ο καθορισμός των χρήσεων του χώρου που δημιουργείται από την μετεγκατάσταση του γηπέδου. Οι παρεμβάσεις που έγιναν για να υλοποιηθούν οι στόχοι αφορούν τον υποβιβασμό της Λ.Αλεξάνδρας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απαλλοτριώσεις εγκαταλελειμμένων κατοικιών, πεζοδρομήσεις, δημιουργία πλατείας στο χώρο του γηπέδου με εμπορικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κα ]