Επεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας : ερμηνεύοντας το χώρο και το χρόνο της πόλης - Καραγιώργη, Χριστιάννα
[Η σύγχρονη πόλη αποτελεί πεδίο δυναμικών εμπειριών στο χώρο και στο χρόνο. Οι ποιότητες που αποκαλύπτει κάποιες φορές ωθούν τον αστικό άνθρωπο σε μια ενεργοποίηση του προβληματισμού και επανεύρεσης της συνέχειας του εαυτού σε σχέση με το χώρο. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποτελεί σημείο συμπύκνωσης πολλαπλών χρόνων. Υπό αυτό το πρίσμα ορίζεται ως 'καλό πεδίο'-κέντρο συσσωρευμένου νοήματος. Η έννοια της κοιλότητας εμπεριέχει μια δυναμική ως "ανοιχτός τόπος" στο χρόνο που μπορεί να είναι κρυπτικός ή να αποκαλύπτεται αντιληπτικά εμπλουτίζοντας τον εαυτό της μέσα από τη συνεχή δυνατότητα που παρέχει για εντοπισμό δυνάμει ταυτοτήτων. Επιχειρείται λοιπόν ο χωρικός εντοπισμός του κοίλου πεδίου. Η όποια αρχιτεκτονική πρακτική συστήνει πειραματικά υπαινιγμούς, προς μια ενεργοποίηση νέας θέασης-ενός τόπου που ήδη εμπεριέχει το δικό του λόγο. Αποτελεί δηλαδή με τη σειρά της μια ακόμα επιθεματική δράση συμπληρώνοντας τη λογική του παλίμψηστου.]