Μετασχηματισμοί του αστικού τοπίου : η περίπτωση του Paris-Bercy - Παπαντωνίου, Ευτυχία
[Αντικείμενο της διάλεξης αποτελεί η μελέτη των νέων αντιλήψεων που επικρατούν σχετικά με τη δημιουργία σύγχρονων αστικών κυττάρων, νέων πυρήνων γειτονιάς. Η έρευνα επικεντρώνεται στην πολεοδομική παρέμβαση που πραγματοποιείται στην περιοχή του Bercy, στο Παρίσι, μία επιχείρηση - "πείραμα", στην οποία υιοθετούνται καινούριες τεχνικές ανάπλασης. Αναλύονται διεξοδικά οι τρεις ζώνες του προγράμματος οι οποίες είναι το πάρκο, τα συγκροτήματα κατοικιών και η "ζώνη δραστηριοτήτων".]