Σχέσεις παράδοσης νεωτερικότητας στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό : η σύγκριση ταυτότητας του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού - Βάβουλας, Κωνσταντίνος
[Η θεωρία, μέσα στα πλαίσια της νεωτερικότητας, αντιμετωπίζει τις έννοιες νεωτερικότητα παράδοση ως ξεχωριστές και αντίθετες. Έτσι, η συγκρότηση ταυτοτήτων του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μετατρέπεται σε θεωρητικό ζήτημα, χωρίς να καταφέρνει, ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο, να προσδώσει ένα νόημα στην αρχιτεκτονική πράξη. Το νόημα όπως και η ταυτότητα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, συνδέονται άμεσα με την πράξη και όχι με τη θεωρία, ενώ φορέας τους είναι το ίδιο το κτίριο μέσα από την παρουσία του στον κοινωνικό χώρο και χρόνο.]