Αναζητώντας τη χαμένη οικειότητα στο δημόσιο χώρο - Στάμου, Αλεξάνδρα
[Αναζητώντας τη χαμένη οικειότητα στο δημόσιο χώρο, η σύγχρονη κοινωνία απομακρύνεται απο τη δημόσια ζωή, καθώς αυτή η προσδοκία της δεν ικανοποιείται, και παρατηρείται μια σαφής στροφή προς τον ιδιωτικό χώρο της κατοικίας. Όμως, ο δημόσιος χώρος δεν είναι ο χώρος των σχέσεων οικειότητας αλλά των απλών κοινωνικών σχέσεων. Είναι ο χώρος της απροσωπίας και ως τέτοιος μόνο μπορεί να λειτουργεί αρμονικά. Για να διασφαλιστεί αυτή η ιδιοτητά του, πρέπει η αρχιτεκτονική του δημόσιου χώρου να υπεραμυνθεί της πολυπρογραμματικότητάς του ή της προγραμματικής αοριστίας του, παράδειγμα της οποίας αποτελεί ο ελληνικός δημόσιος χώρος.]