Πολεοδομική εξέλιξη Δήμου Μεταμόρφωσης : ιστορική εξέλιξη-σημερινά προβλήματα - Παπαδόπουλος, Δημήτριος
[Στην παρούσα εργασία γίνεται λόγος για την πολεοδομική εξέλιξη του Δήμου Μεταμόρφωσης από την προϊστορική εποχή έως σήμερα. Από τον οικισμό της Νέμεσης την παρουσία του Μυκηναϊκού πολιτισμού του δήμου Ευπαληττού έως το χωριό Κουκουβάουνες και το σημερινό δήμο Μεταμόρφωσης.]