Ιονική Τράπεζα : το γενεσιουργό ιστορικό πλαίσιο του Ελληνικού Τραπεζικού Τομέα και το χρονικό παλινδρομικών επεμβάσεων σε ένα μνημειακό κτίριο της Αθήνας του 1900 - Κρητικού, Γαρυφαλλιά
[Μέρος πρώτο:Η πορεία του ελληνικού Τραπεζικού Τομέα. Η εξέλιξη της πόλης και το πνεύμα της εποχής. Η Συμβολή του Αν. Μεταξά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της Αθήνας του 1900.Μέρος δεύτερο:Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα-ιστορική εξέλιξη και περιγραφή των κτιρίων-το χρονικό παλίνδρομων επεμβάσεων. Παράρτημα Ι: Ιστορική αναδρομή του Τραπεζικού Τομέα και της Χρηματιστηριακής Αγοράς. Παράρτημα ΙΙ. Λεύκωμα χαρακτηριστικών τραπεζογραμματίων εκδόσεως της Ιονικής Τράπεζα.Παράρτημα ΙΙΙ:Έργα του Αναστάση Μεταξά.]