Πλατείες της περιόδου του Μπαρόκ στη Ρώμη - Δούλης, Αθανάσιος
[Η εργασία κάνει, αρχικά, αναφορά στα χαρακτηριστικά του μπαρόκ, είτε σε τυπολογικό, είτε σε μορφολογικό, είτε σε πολεoδομικό επίπεδο. Έπειτα επικεντρώνεται στην πόλη της Ρώμης και μέσα από το ιστορικό υπόβαθρό της, αναλύεται η πολεοδομική εξέλιξή της. Βασικό σημείο της διάλεξης είναι το αστικό σχέδιο του Πάπα Σίξτου 5ου. Στη συνέχεια αναλύονται 3 πλατείες αντιπροσωπευτικές για τη Ρώμη και το μπαρόκ και το οποίο είναι ο κύριος όγκος της εργασίας. Αυτές είναι η πλατεία del Popolo, η πλατεία της SM. della Pace και η πλατεία Navona.]