Η παραδοσιακή κατοικία στα Σφακιά - Γιανναράκη, Στέλλα
[Στην εργασία εξετάζονται αρχικά οι γεωγραφικές ιδιομορφίες και τα ιστορικά αρχεία που αφορούν τα Σφακιά, ενώ μετά ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση της οργάνωσης των οικισμών. Στη συνέχεια θίγονται ορισμένοι παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της μορφής των κτισμάτων και τέλος ακολουθεί η καθεαυτή αρχιτεκτονική ανάλυση της κατοικίας. Η εργασία καταλήγει σε ορισμένες διαπιστώσεις σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Σφακιών και τον ρόλο που ενδεχομένως μπορεί αυτή να παίζει μέσα στο πολύπολοκο πλέγμα των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων.]