Οι πολλαπλές συστάσεις του χώρου στο Dogville - Μαρίνη, Δήμητρα
[Ένα αρχικό ερώτημα μπορεί να είναι το πώς και αν συνδέεται η αρχιτεκτονική προβληματική με τα ερωτήματα που θέτει ο κινηματογράφος και μάλιστα ένας κινηματογράφος όπως του Λαρς Φον Τρίερ με την ιδιόρυθμα αρθρωμένη γλώσσα. Με την ανάλυση των δραματουργικών στοιχείων και των χωρικών διευθετίσεων οδηγούμαστε σε συμπεράσματα για τις τεχνικές και τους τόπους άρθρωσης της ταινίας, του φιλμικού χώρου, που πιθανόν συσχετίζονται μ'αυτές που θέτει η αρχιτεκτονική προβληματική.]