Τα μουσεία της σύγχρονης τέχνης στη σημερινή πραγματικότητα - Λοϊζου, Γεωργία
[Μελέτη της λειτουργίας των μουσείων σύγχρονης τέχνης και του ρόλου που διαδραματίζουν στη σημερινή πραγματικότητα, ως στοιχεία απαραίτητα και καθοριστικά για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης σήμερα. Ιστορική αναφορά στην εξελικτική πορεία του μουσειακού θεσμού, αρχιτεκτονική και λειτουργική μελέτη 3 παραδειγμάτων (Tate Modern, Λονδίνο-Guggenheim Bilbao, νέο μουσείο Μπενάκη, οδός Πειραιώς. Συμπερασματική παρουσίαση της λειτουργίας και του ρόλου που αυτά διαδραματίζουν, σε διάφορους τομείς.]