Παραδοσιακή αρχιτεκτονική Ευρυτανίας : Κάτω Μαραθιάς, μορφολογική και κατασκευαστική αποτίμηση - Γιαννούλης, Δημήτριος
[Πρόκειται για τη μορφολογική και κατασκευαστική ανάλυση του παραδοσιακού οικισμού του Κάτω Μαραθιά. Ο τελευταίος βρίσκεται στο νομό Ευρυτανίας και παρουσιάζει έντονο μορφολογικό και κατασκευαστικό ενδιαφέρον, λόγω των επιρροών από τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής. (Νεοκλασσικισμός, επιρροές από Κωνσταντινούπολη).]