Μετασχηματισμοί του αστικού ιστού : 25 παραδείγματα κατοικιών στο ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας - Ντούρμα, Έλλη
[Ουσιαστικά πρόκειται για ένα "πιλοτικό" πρόγραμμα αναβάθμισης της κατοικίας σε περιοχή του ιστορικού κέντρου της Χαλκίδας, το οποίο θα πληρεί τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης. Στη σύνθεση του συγκροτήματος κατοικιών σημαντικό ρόλο έπαιξαν η γεωμετρία της ευρύτερης περιοχής αλλά και η επιθυμία μου για αναβίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των "εικόνων" ενός τουρκομαχαλά, μικρά οικόπεδα σε ακανόνηστη ρημοτόμηση με αποτέλεσμα μεγάλη κατάτμηση όγκων, δρόμοι μικρών διαστάσεων σαν κοινόχρηστοι υπαίθριοι χώροι και πυκνή παράταξη όγκων σε μέτωπο οδού. Ταυτόχρονα η θέση του κτιριακού όγκου στα οικόπεδα και μια πρόθεση αντιμετώπισης των άκτιστων τμημάτων αυτών σαν ένα "δωμάτιο" στο εσωτερικό ή στο πίσω μέρος των οικοπέδων επηρέασαν την οργάνωση των 25 μονάδων κατοικίας, ενώ ο τρόπος με τον οποίο το κέλυφος των κατοικιών αλλάζει ανάλογα με την εποχή ώστε το συγκρότημα να "αναπνέει" σωστά και να προφυλάσσεται από τις καιρικές συνθήκες.]