Πολιτιστικός χώρος στο κέντρο του Ρεθύμνου - Μαύρου, Χρυσοκώνα
[Πρόκειται για ένα κτίριο - πλατεία στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, που στόχο έχει να λειτουργήσει ως τόπος πολιτιστική δραστηριότητας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Η ιδιαιτερότητά του συγκεκριμένου οικοπέδου εντοπίζεται στον αντιφατικό χαρακτήρα των συνόρων του καθώς βρίσκεται στα όρια της Παλαιάς και της Κανούριας Πόλης και ανάμεσα στο "τροπικό" φυσικό τοπίο του Δημοτικού Κήπου και το ασύδοτο αστικό τοπίο της Καινούριας Πόλης. Η συνθετική λύση προκύπτει από διαδοχικές πτυχώσεις του εδάφους, με στόχο την ομαλή μετάβαση από τη πλατεία στο κτίριο και από το φυσικό τοπίο του κήπου στο τεχνητό. Δύο παράλληλες λωρίδες εδάφους, ξεκινούν από το ίδιο επίπεδο και αναδιπλώνονται με αντίθετες κλίσεις. Δημιουργούν ανάμεσα τους ένα κενό, το οποίο εμπεριέχει τις βασικές λειτουγίες του πολιτιστικού πόλου. Η κίνηση αυτή έχει ως αποτελεσματική συνεχή ροή του χώρου σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου και παράλληλα μία συγκεχυμένη αίσθηση του ορίου του "μέσα" και του "έξω".]