Απόηχος μάχης - Γκιαούρη, Ναταλία
[Πρόταση για το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης. Το κτίριο συνδυάζει χώρους έκθεσης και άθλησης. Βρίσκεται σε οικόπεδο στην είσοδο της πόλης, ανάμεσα στην ακρόπολη και τον ποταμό Εύρωτα, όπου υπάρχουν τα κατάλοιπα του βιομηχανικού κτιρίου "ΧΥΜΟΦΙΞ" έργο του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου. Μέσα από το μουσείο περνά η περιπλανητική διαδρομή που συνδέει τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη και την ακρόπολη. Το κτίριο είναι υποβαθμισμένο στο επίπεδο του ποταμού και το μόνο που αφήνει να διαφαίνεται είναι η στέγασή του από μεταλλικές περσίδες που κινούνται ελεύθερα με τον αέρα και αλληλοσυγκρούονται αναπαράγοντας ήχους μάχης.]