Επεμβάσεις στους χώρους δύο κατειλημμένων κτιρίων - Φιλιππίδης, Χρήστος
[Η εργασία βασίστηκε πάνω στην αξιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων που αποτελούν τόσο τον αισθητικό όσο και τον κοινωνικό χαρακτήρα των καταλήψεων στέγης και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο αυτά ενσαρκώνονται στην περίπτωση της κατάληψης "Villa Amalias". Κατάληψη στέγης, κοινωνικό κέντρο, ιδιωτικό δημόσιο, αυτοδιαχείριση, κοινόβιο, αντι-εμπορευματικές σχέσεις, κοινοτικές σχέσεις. Στοιχεία που στα 15 χρόνια ζωής του εν λόγω εγχειρήματος, παρήγαγαν τη δική του σημειολογία, κόντρα σε εκείνη του νεοκλασσικού κτιρίου που το φιλοξενεί. Η επέμβαση λοιπόν, στα συγκεκριμένα κτίρια αποδείχθηκε ένα στοίχημα για το κατά πόσο μέσω αυτής θα τονιστεί αυτή η σημειολογική εκτροπή, τραβώντας την στα άκρα της και αποδίδοντας τις συγκρούσεις αυτές σχεδιαστικά στο χώρο όσο γίνεται πιο αντιπροσωπευτικά και αποτελεσματικά. Η νέα χρήση κόντρα στην παλιά, οι νέες ανοιχτές όψεις κόντρα στις στεγανές λίθινες, η νέα ελαφριά κατασκευή κόντρα στη δύσκαμπτη πέτρινη συντάσσουν μαζί με τις ήδη κατακτημένες αισθητικές και λειτουργικές ιδιαιτερότητες των δύο κτιρίων ένα νέο σημειολογικό λεξιλόγιο.]