Μοναστήρι Πορέτσου : μετατροπή σε κέντρο φιλοξενίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων - Κολοκυθάς, Βασίλειος
[Τα μοναστήρια είναι συγκροτήματα της λαϊκής μας κληρονομιάς, με μεγάλη αρχιτεκτονική και πνευματική αξία. Η διατήρησή τους είναι επιβεβλημένη αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη χρηστική υποστήριξη. Στην Ευρώπη και αλλαχού υπάρχει η τάση της νέας χρήσης τους σε κέντρα φιλοξενίας και πολιτισμού. Σε συνδιασμό της έντονης ιστορικότητας του τόπου με τις νέες τάσεις ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου, επιχειρήθηκε και η παρούσα διπλωματική εργασία με συνέπεια στις αρχιτεκτονικές, πολιτιστικές, μορφολογικές και καλλιτεχνικές αξίες που μας κληροδοτήθηκαν.]