Υδροκίνητο ελαιοτριβείο στο Πήλιο - Γρηγοριάδης, Παναγιώτης ([χ.ό.], 2004)
[Στη διάλεξη αυτή αναπτύσονται γενικά θέματα για την επεξεργασία της ελιάς και την προσπάθεια εξαγωγής του λαδιού απ'αυτήν. Η εξασφάλιση της κίνησης στο ελαιοτριβείο του περασμένου αιώνα μέσω του νερού και της υδροκίνησης. Για καλύτερη τεκμηρίωση της εργασίας υπάρχει παράδειγμα από ένα ελαιοτριβείο στη περιοχή του Πηλίου.]