Ο ζωτικός χώρος του παιδιού : η διαδικασία της οικειοποίησης των χώρων δράσης του παιδιού (παιδικό δωμάτιο,πατρική οικία, γειτονιά) - Κεδίκογλου, Κατερίνα ([χ.ό.], 2004)
[Στη διάλεξη αυτή επιχειρήθηκε η παρατήρηση της διαδικασίας οικειοποίησης των χώρων δράσης του παιδιού (παιδικό δωμάτιο, πατρική οικία, γειτονιά) μέσα από συνεντεύξεις - παραδείγματα ενηλίκων και όχι παιδιών με το σκεπτικό ότι η ανάμνηση των χώρων αυτών έχει "συμπυκνωθεί" στο νου του ενήλικα σε μια ανάμνηση από φως, ήχους, μυρωδιές, χρώματα και υφές.]