Χώρα Νάξου : μελέτη της κατοικίας στο πέρασμα του χρόνου - Κουφιδάκη, Ιωάννα ([χ.ό.], 2004)
[Στη διάλεξη γίνεται μία συγκριτική μελέτη στον τρόπο οργάνωσης της παραδοσιακής (αρχοντικά - λαϊκα σπίτια) και σύγχρονης κατοικίας, καθώς και στον τρόπο χρήσης των χώρων της κατοικίας, παλαιότερα και σήμερα. Στόχος είναι η διερεύνηση των συνθετικών αρχών που διέπουν τις παραδοσιακές κατοικίες και οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον σχεδιασμό των σύγχρονων κατοικιών μιας και στις μέρες μας η κατασκευή της κατοικίας αντιμετωπίζεται συνήθως πρόχειρα.]