Περιβαλλοντικός σχεδιασμός παραποτάμιων αστικών περιοχών : περίπτωση της πόλης Chattanooga στον ποταμό Tennessee - Σταματιάδη, Καλλιόπη ([χ.ό.], 2004)
[Η διάλεξη έχει ως αντικείμενο μελέτης την πόλη Chattanooga στο Tennessee. Η Chattanooga Tennessee είναι μια μεσαίου μεγέθους αμερικανική πόλη στις όχθες του ποταμού Tennessee. Το 1969 χαρακτηρίστηκε ως πόλη με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αναδόμηση της Chattanooga ήταν μια αργή και σταδιακή διαδικασία που στηρίχθηκε στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Η ανάπτυξη πολλαπλών χρήσεων παράλληλα στον ποταμό με τη δημιουργία ενός πάρκου και ενός συστήματος από μονοπάτια αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη της πόλης.]