Σολάρις-2001 : η Οδύσσεια του διαστήματος : δύο ταινίες για το μέλλοντα χώρο - Δημητρίου, Ιφιγένεια ([χ.ό.], 2004)
[Οι βασικές συνθετικές αρχές που κυριαρχούν στις ταινίες: Σολάρις και 2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος, ως όρος στην απόδοση του χώρου μέσα από κάθε πλάνο είναι: 1. Η απόδοση του χώρου προοπτικά. 2. Η χρήση στοιχείων στο χώρο που εμπεριέχουν μηνύματα. 3. Η κίνηση μέσα στο χώρο που υποδηλώνει συμβολικές έννοιες.]